uitgeverij hoenderbossche verzen maarten van den elzen uden hoenderbos

Uitgeverij Hoenderbossche Verzen

Hoenderbossche Verzen te Uden, uitvoering door; Maarten Van den Elzen (o.a. stadsdichter van Uden) met beeldend kunstenaar Genoveef Lukassen.

Uitgegeven:

'Een Keukenstoel voor het Verleden' Maarten van den Elzen. Twee dichtbundels en een zeefdruk van Genoveef Lukassen in en foedraal gemaakt van circulair materiaal, in steeds een andere verschijningsvorm. (Uden 2019). Verkrijgbaar voor €25,--

'Danser van Aleppo' Henk van Zuiden. Met de handgezeefdrukte Leperello van ruim 2 meter lang. Met een speciale zeefdruk van Rob de Graaf.(Uden, 2017).Verkrijgbaar voor €30,--

'Een Wak in de Werkelijkheid' Maarten van den Elzen. Geheel in zeefdruk uitgevoerd op 250 grams aquarelpapier. En samengebonden door het naaien met een zwaardraad leerstikmachine. (Uden 2014) Verkrijgbaar voor €40,--

Poëzieroute Boxtel en Liempde met 14 gedichten in de openbare ruimte van Boxtel en Liempde + 6 gedichten als bonus. Gedichten van Victor Vroomkoning, Jasper Mikkers en Albert Megens. (Uden, 2011).Leverbaar voor € 7,50.

‘Stadsdichter in Opleiding” met 10 gedichten van de Stadsdichter Maarten van den Elzen en 10 gedichten van leerlingen van groep 7 en groep 8 van diverse basisscholen in Uden,Volkel en Odiliapeel met plattegrond van de Poëzieroute in het centrum van Uden en verlucht met kindertekeningen. (Uden, 2008) uitgegeven i.s.m. Stichting C Uden en de Openbare bibliotheek Uden e.o.).

‘Wolken, ankers’ van Hannie Rouweler met drie zeefdrukken van Genoveef Lukassen.(Uden, 2008).Leverbaar à € 12,50.

‘Madrigalen van Maarten’ 10 gedichten van Maarten van den Elzen werden doorComponist Andries Clement getoonzet voor (groot) Kamerkoor ‘Musica Vocalis Uden’ o.l.v. dirigent Jeroen Felix zingen zij deze gedichten vierstemmig.‘Madrigalen van Maarten” werd uitgegeven in een grote in twee kleuren gezeefdrukte cassette met muziekboek (partituren/bladmuziek), dichtbundel, cd en 2 vierkleuren zeefdrukken. Vormgeving en zeefdruk : Genoveef Lukassen. `(Uden, 2007). Zeer beperkt leverbaar à € 50,--.

‘Door de hand van Rembrand’ 31 dichters geïnspireerd (o.a. Elma van Haren, F. Starik, Victor Vroomkoning, Martijn Benders, Maarten van den Elzen, Chrétien Breukers,Serge van Duijnhoven, Jasper Mikkers, Cees van Raak, Albert Megens, Nick J. Swarth e.v.a. ) met vier zeefdrukken van G. Lukassen verscholen in vier hoesjes . (Uden, 2006). Leverbaar voor € 12,50.

‘Tijd sluit nooit zijn ogen’ drie gedichten in zeefdruk van Maarten van den Elzen drie zeefdrukken van Peter Dejong, 2 lino’s en 1 litho van Carola Rombouts.(Uden, 2005).

‘Ik heb de muren van mijn huis geverfd’ van Mieke van Baal met zeefdruk van Genoveef Liukassen op fluweel. (Uden, 2004).

‘L’ Liber Amicorum t.g.v. de 50ste verjaardag van Maarten van den Elzen, boekdruk, uit lood gezet, 26 dichters, lijntekening van Y. Né en zeefdruk van Genoveef Lukassen in goud op fluwelen omslag (peau de pêche) + een losse zeefdruk op fluweel en karton. Boekdrukatelier het ‘Y’(Uden, 2004).

Besloten kring van Dr. Martien J.G. de Jong. Omslag: Jheronius Bosch. (Uden, 2004). Leverbaar voor € 7,50.

‘Het geheim van de kleinzoon van de smid’ van Maarten van den Elzen (Boekdruk, uit lood gezet door Martijn van der Griendt, Boekdrukatelier het ‘Y’ te Amsterdam, met drie zeefdrukken van Genoveef Lukasen twee bundels in cahiersteek.(Uden, 2004). Leverbaar voor €20,--.

‘Uitvergroot’ van Thom Schrijer met zeefdruk van Genoveef Lukassen. (Uden, 2001). Beperkt leverbaar voor € 10,--.

‘Ziels’veel’ van ZIMIHC (met cd). Omslag voor en achter in twee kleuren zeefdruk.Boek ter grootte van een elpee (langspeelplaat) op elke pagina illustraties en gedichten en een washandje waarin de cd zich bevindt. Met gedichten van o.a. Gerrit Komrij, Herman Gorter, Ted van Lieshout, Paul van Ostayen, e.v.a. (Uden, 2001).

‘Calepin’ van Cees van Raak. (Uden, 2000). Leverbaar voor € 10,--.

‘Waar kun je van de bomen eten’ ? Diverse Dichters/Diverse Beeldende Kunstenaars. Uitgave voor Kunstenaarsinitiatief ‘Terra’ in Zoetermeer. Met kartonnen enveloppe met zeefdruk op het omslag geplakt. In de bundel diverse afdelingen met gedichten en tientallen kleurenfoto’s van kunstwerken opgebouwd uit hout.Dichters o.a. Serge van Duijnhoven, Mariet Lems, Affrisiabi, Ger van Wijck en H.J. van der Hell. (Uden, 1999).

‘Rembrandt in een Nieuwbouwwijk’ van Maarten van den Elzen met foto’s van de auteur en zijn vader, Willem van den Elzen, afgedrukt met gedichten op kaarten die geschoven kunnen worden uit 5 hoesjes verspreidt in de bundel. (Uden, 1999).Beperkt leverbaar voor € 15,--.

‘Poëzie in de Kathedraal’ met de hand ingenaaid diverse soorten en kleuren papier. Vijf Dichters uit Noord-Brabant, vijf Dichters uit Limburg. (Uden, 1999).

Oud Asfalt van Kees Hermis, met de hand gebonden. (Uden, 1998).

‘De Natuur is een Eeuwige Zee’ van Maarten van den Elzen. Leporello t.g.v. 100 jarig bestaan van Rabobank Nederland. Met 4 gedichten, plattegronden en foto- en tekencollages van de vier plaatsen : Uden, Volkel, Zeeland en Odiliapeel. (Uden, 1998).

‘Solis Sacerdotibus van Rudolph Korsten gedrukt op Elephantenhaut met illustrate en gevat in de cahiersteek. (Uden, 1998).

‘Liedjes van een Soldaat’ van Albert Megens met een omslag van Sylvia Dekker die ook diverse illustraties verzorgde voor deze dichtbundel. (Uden, 1998).

‘Koepels van Verschoten Goud’ van Maarten van den Elzen.Omslag van berkenhout met twee kleuren zeefdruk naar een ontwerp van Hans van den Krommenacker die voor deze uitgave zeven gewassen pentekeningen vervaardigde. (Uden, 1997).

‘Morgen is er weer pindakaas’ van Eddie Besselsen,
leverbaar voor € 7,50 (Uden, 1997).

‘November’ 2 x 34 Dichters uit Noord-Brabant met omslag van Genoveef Lukassen.(Uden, 1997).

‘Nagelaten Gedichten en Indonesische Gedichten’ van Tymen Trolsky, gebonden, hardcover met twee omslagen van Charlotte Molenkamp, twee bundels in een band, twee leeslinten, twee kleuren en twee lettertypes en twee bijsluiters met uitgebreide informatie over Tymen Trolsky, ‘Het leven van een pseudoniem’ door Cees van Raak en een voorwoord van bezorger, uitgever en dichter Maarten van den Elzen.(Uden, 1996). Beperkt leverbaar voor € 15,--.

‘Gedicht voor een Ongeletterde’ van Anne B. Roorda in kartonnen doosje met echte foto van een secretaire van Job Langeveld, bundel bevat diverse werken van Anne B.Roorda, in ringband. Vormgeving Tineke Reijbroek (Uden, 1996).

‘Het tafeltje van Emily’ van Eddie Besselsen met omslag van Hans van den Krommenacker. (Uden, 1995).

‘Zwaluwen en een Zuiver Hart’ van Maarten van den Elzen met vier losse zeefdrukken van Genoveef Lukassen in cassette) (Uden, 1995). Beperkt verkrijgbaar voor € 15,--.

‘Donkerstraat’ van Eddie Besselsen met omslag van José Heerkens (Uden, 1995).

‘De Geheimen van een Rivier’ van Maarten van den Elzen met vijf kleuren fotolitho’s van de auteur. Vormgeving Tineke Reijbroek (Uden 1991). Beperkt verkrijgbaar voor € 10,--.

‘Brokstukken van een Gevallen Engel’ met zwart-wit foto’s van Jan van den Oever (Uden, 1989).

‘Twaalf Gedichten, Twaalf Tekeningen van Maarten van den Elzen met tekeningen van Ton Jansen (Uden, 1986).

Drijvende Letters van Vermicelli

daar fiets trager dan zijn medeweggebruikers

de dichter

slechts het vallen van het blad lijkt zwevend zonder wind in de buurt van zijn voortbewegen te geraken

buiten ruikt het naar de soep uit mijn jeugd waarin letters dreven die ik er met mijn vork omzichtig uitviste de zachte en weke substantie vormde woorden als vuur en rook op de rand van mijn bord

woorden die voor ons reeds in schoonschrift op het schoolbord waren voorgegaan

Maarten van den Elzen